Problemes amb els estudis a Barcelona (II): l’aprenentatge

Problemes amb els estudis a Barcelona (I): El meu fill no estudia
9 novembre, 2017
Problemes amb els estudis a Barcelona (III): Buscant solucions
22 novembre, 2017

“Molesto a classe, no escolto perquè m’ho passo millor parlant amb els meus amics…ni m’interessa ni entenc per què ens fan estudiar moltes coses…”

Avui estrenem una nova entrada sobre la cadena de posts “Reeducacions a Barcelona”. Avui parlem dels problemes més habituals als que s’enfronten tant els estudiants com les seves famílies.

Per què no estudien alguns nens o nenes?

El lògic és que als nens i nenes no els interessi estudiar, i aquest és el nostre interès com a mares i pares, doncs som nosaltres els que veiem la importància que té això en el seu futur. A ells els interessa jugar, divertir-se. Aleshores ens plantegem, “per què estudien alguns nens?”. Perquè els resulta fàcil aprendre i tenen interès en aprendre coses noves. En canvi els nens i nenes que els resulta complicat aprendre, ja sigui per la lectura, la comprensió, l’atenció o els nombres, si veuen que no milloren, es trobaran cada vegada més allunyats de l’estudi si veuen que no milloren.

Aquest, és un dels objectius al realitzar les reeducacions: veure quina és la dificultat d’aquell nen o nena, i treballar-la. Millorant la dificultat, augmentarem la seva motivació per aprendre coses noves.

Aconseguir motivar als nens i adolescents cap a l’estudi, serà la clau per a un millor rendiment

Hem de tenir present que, aconseguir motivar als nens i adolescents cap a l’estudi, serà la clau per a un millor rendiment. És per això que hem de tenir clar que, si volem que els nen/a estudiï, és important trobar la manera que tingui interès per aquella tasca.

Des de Psicologia Roca, consultant amb la psicòloga infantil, podem ajudar a identificar quina és la dificultat de cada nen/a i posar el remei adequat per a cada família, aconseguint així, que el nen se senti més segur amb l’estudi, augmentant la seva motivació i com a conseqüència, el seu rendiment acadèmic.

En el pròxim i últim post d’aquesta cadena, parlarem de les solucions per a que les nenes, nens i adolescents que tenen problemes amb l’aprenentatge, puguin millorar les seves habilitats en l’estudi.

 

 

 

Marina Roca

Psicòloga Infantil

Número Col·legiada 20417

Please follow and like us: