Col·lectiu LGTBI

Col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals)

A Psicologia Roca s’atén també àrees que preocupen a gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals, col·lectiu reconegut com LGTBI.

Tot i que a Barcelona, ​​en particular, i a Espanya en general comptem amb lleis que defensen les relacions afectives entre persones del mateix sexe, la discriminació en aquest col·lectiu segueix sent una realitat.

Moltes persones del col·lectiu LGTBI (gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals) pateixen d’ansietat, insomni, problemes de relació social, etc. Aquestes problemàtiques poden ser causades en alt grau per la dificultat d’expressió de la pròpia sexualitat “tinc por de mostrar-me com sóc” a causa d’una homofòbia interioritzada de la pròpia persona o bé de l’entorn de la mateixa.

Les àrees d’intervenció són:

  • Acceptar la pròpia orientació sexual. Sóc gai?

  • Acceptar la pròpia identitat de gènere. ¿Què és la identitat de gènere?

  • Acompanyament i suport en la (re)construcció d’identitats de gènere flexibles.

  • Intervenció amb l’homofòbia interioritzada. Penso “vull deixar de ser gai”

  • Treball familiar sobre l’acceptació de l’homosexualitat.

D’aquesta manera es dóna visibilitat a totes aquelles persones que, per uns motius o altres, no segueixen els patrons de gènere normatius basats en el binomi home-dona (queers, transsexuals o intersexuals) o viuen o entenen la seva sexualitat amb un patró diferent a l’heterosexual (homosexualitat, bisexualitat, pansexualitat).

Tens més dubtes?

Consulta el Bloc els posts: