Teràpia de parella a Barcelona (III): l’amor en parelles LGTBI

Teràpia de parella a Barcelona (II): problemes més comuns en l’amor
2 març, 2018
Teràpia de parella a Barcelona (IV): Preguntes més freqüents sobre la teràpia de parella
2 agost, 2018

Avançant en la sèrie de posts de Teràpia de Parella a Barcelona, ​​avui parlarem de les parelles entre dones lesbianes o bisexuals i de parelles entre homes gais o bisexuals. Les parelles entre persones del mateix sexe són diferents de la resta? Les parelles de lesbianes o de gais necessiten una teràpia de parella diferent a les teràpies de parelles per heterosexuals?

Les parelles entre persones del mateix sexe són diferents de la resta? Necessiten una teràpia de parella diferent a les teràpies de parelles per heterosexuals?

Des del Bloc de Psicologia Roca, consulta de psicologia situada a Barcelona, ​​al barri de les Corts, tractem de respondre a les qüestions plantejades sent clars i directes sobre la nostra manera d’entendre i treballar amb els problemes entre parelles de noies lesbianes o bisexuals i nois gais o bisexuals.

 

Les parelles de gais o de lesbianes són diferents de les heterosexuals?

Primer caldria aclarir “diferents en relació a què”. Des del meu punt de vista, aquestes parelles estan formades per dues persones que manifesten un interès afectiu, sexual i/o social per mantenir-se unides durant un temps. És a dir, igual que les parelles heterosexuals. Així doncs, des d’aquest enfocament, no hi hauria “diferències” entre parelles de lesbianes o de gais respecte a les parelles heterosexuals.

 

Les parelles de lesbianes o de gais necessiten una teràpia de parella diferent a les parelles heterosexuals?

No. Qualsevol teràpia de parella es compon d’un enquadrament bàsic que implica un professional de la psicologia que tingui estudis de postgrau en teràpia sexual i de parella així com la predisposició de les parelles que acudeixen a la teràpia per generar el canvi que volen en les seves vides. Per a més dubtes, pots consultar el proper post que parlarà de les preguntes més freqüents en la teràpia de parella.

 

Tot i que les necessitats de les parelles homosexuals no siguin diferents és cert que la teràpia de parella entre dones lesbianes o bisexuals i la teràpia de parelles entre homes gais o bisexuals requereix d’un psicòleg de parelles que tingui coneixement de la realitat del món LGTBI, la suficient sensibilitat i perspectiva per poder atendre i comprendre les demandes explícites i aquelles que, per problemes socials, les persones homosexuals tenen dificultats en expressar.

La teràpia de parella per lesbianes, gais o bisexuals requereix d’un psicòleg que tingui coneixement sobre el món LGTBI

Alguns dels problemes que més preocupen o angoixen parelles de gais o de lesbianes poden ser:

  • Estrès per mostrar-se davant el món com a parella afectiva
  • Monotonia o incompatibilitat sexual
  • Obrir la parella
  • Discordança amb el VIH
  • Discussions sobre la fidelitat i el compromís: ¿obrim la parella?
  • Famílies reconstituïdes

 

En el proper i últim post de la sèrie Teràpia de Parella a Barcelona parlarem dels dubtes més freqüents que solen tenir les parelles o matrimonis sobre les teràpies psicològiques per millorar la seva qualitat de vida i millorar la seva comunicació.

 

Psicòleg Roca Balagué

Psicòleg Col·legiat 16563

Psicologia Roca

Consulta de Psicologia a Barcelona

Please follow and like us: