Tinc problemes sexuals (I) – Efectes positius del sexe

Quina relació de parella tinc? (IV) – Relacions de dependència o relacions tòxiques
1 juliol, 2016
Tinc Problemes Sexuals (II) – Tipus de dificultats més comunes
12 desembre, 2016

Tinc problemes sexuals”

Poder pronunciar aquestes tres paraules no és gens fàcil. Algunes de les persones que acudeixen a la Consulta de Psicologia a Barcelona, al barri de les Corts, s’interessen per poder millorar la seva vida sexual.

Tenir una bona salut sexual contribueix de manera activa a millorar la nostra calitat de vida.

Sovint pensem que la sexualitat és un aspecte secundari de la nostra vida i que no mereox una atenció especial. El que és cert és que tenir una bona salut sexual contribueix de manera activa a millorar la nostra calitat de vida.

Algunes de les avantatges de tenr una bona vida sexual són:

  1. Disminueix els nivells d’estrés. El sexe baixa els nivells d’estrés i d’ansietat gràcies a que disminueix la segregació de cortissol, coneguda com l’hormona de l’estrés.
  2. Millora la salut cardiovascular. Disminueix la pressió arterial, activa la circulació sanguínia, es realitza exercici aeròbic, etc. A més, durant la fase preliminar i la d’excitació, s’allibera testosteronaque actua protegint el múscul cardíac.
  3. Contribueix a la realització d’exercici físic. Es calcula que en 10 minuts de sexe es consumeixen unes 50 calories i en 20 minuts es poden consumir unes 200 calories.
  4. Ajuda a prevenir el càncer de mama i de pròstata. Alguns estudis evidencien la correlació entre les relacions sexuals i la protecció d’alguns càncers, com el de mama o el de pròstata.

Per aquests motius és important buscar solucions als problemes sexuals que podem patir al llarg de la nostra vida.

A les properes entrades explicarem quins són els principals problemes sexuals i l’abordatge que plantegen els principals tractaments més efectius.

Per més informació no dubtis a posar-te en contacte amb mi a la Consulta de Psicologia de Barcelona, al barri de les Corts.

Que tinguis un bon dia!

Roca Balagué

Psicologia Roca

Consulta de Psicologia a Barcelona

Please follow and like us: