Psicoteràpia LGTBI a Barcelona (II): relacions entre homes gais o bisexuals: sexe o compromís?

Psicoteràpia LGTBI a Barcelona (I): mites i realitats sobre l’homosexualitat
29 juny, 2017
Terapia con mujeres lesbianas o bisexuales (Barcelona)
Psicoteràpia LGTBI a Barcelona (III): relacions afectives entre dones lesbianes o bisexuals
1 agost, 2017

Des de la consulta de Psicologia a Barcelona, situada al barri de les Corts continuem amb aquesta cadena de posts dedicada a la comunitat LGTBI. La psicoteràpia pot ser una bona eina per reduir el teu malestar i començar a canviar les coses de la teva vida que no t’agraden.

 

Són els gais promiscus?

Aquesta és una pregunta que moltes vegades es formula com una afirmació categòrica.

El terme “promiscuïtat” és un judici de valor. Les persones adultes tenen el dret a practicar el sexe com vulguin i amb la freqüència que creguin oportuna. Moltes vegades es diu que els gais no tenen relacions afectives duradores perquè no volen, perquè prefereixen “anar de flor en flor“.

Hi ha gais que per la seva trajectòria vital, les seves necessitats o les seves inquietuds prefereixen tenir relacions sexuals amb altres homes sense establir uns llaços afectius profunds mentre altres gais prefereixen apostar per establir un projecte de vida compartit amb un altre home.

El terme “promiscuïtat” és un judici de valor. Les persones adultes tenen el dret a practicar el sexe com vulguin i amb la freqüència que creguin oportuna.

El terme “promiscuïtat” és un judici de valor. Les persones adultes tenen el dret a practicar el sexe com vulguin i amb la freqüència que creguin oportuna.

És important posar de manifest que totes les opcions són vàlides i que no es pot generalitzar.

 

A més, el més comú, sol ser que cada persona passa per diferents etapes passant en èpoques de solteria practicant sexe amb diverses persones a èpoques amb parella estable compartint la vida acompanyat.

 

Culpabilitzar-se a un mateix per tenir relacions sexuals amb diversos homes pot portar els gais a estats de malestar important. De la mateixa manera, no ser honest amb un mateix i mantenir una relació duradora pel simple fet de satisfer els mandats que la societat imposa tampoc és positiu.

 

Així doncs, la millor opció és escoltar-se a un mateix i, des de la responsabilitat, portar l’estil de vida que a un li ve de gust.

 

Fins aquí aquest post sobre sexe versus compromís entre gais.

 

Si et culpabilitzes a tu mateix per l’estil de vida que portes, creus que no ets capaç de mostrar-te els altres com ets o tens qualsevol altre tipus d’inquietud, pot ser que et sent bé iniciar un procés psicoterapèutic. Pots trucar al 644 48 48 89 per demanar cita a la consulta de Psicologia al barri de Les Corts, a prop de Sants i l’Eixample.

 

Roca Balagué

Psicòleg Col·legiat 16563

Psicologia Roca

Please follow and like us: