Psicoteràpia LGTBI a Barcelona

Com escollir un bon psicòleg a Barcelona?
2 maig, 2017
Psicoteràpia LGTBI a Barcelona (I): mites i realitats sobre l’homosexualitat
29 juny, 2017

En motiu del Dia Internacional de l’Orgull Gai (ara ja Orgull LGTBI), al Bloc de Psicologia Roca comencem una nova cadena de posts que parlarà sobre el col·lectiu LGTBI, és a dir, el col·lectiu integrat per dones lesbianes, homes gais, persones bisexuals, persones trans i persones intersexuals.psicoteràpia gai Barcelona

 

A la consulta de Psicologia situada a Barcelona, ​​al barri de Les Corts (tocant amb Sants i l’Eixample) es donen respostes a problemes psicològics relacionats amb aquest col·lectiu.

 

Hi ha estudis que corroboren que les persones gais, lesbianes, transsexuals i intersexuals tenen més probabilitats de patir d’ansietat, insomni, problemes de relacions socials, etc. que els seus iguals heterosexuals o, per dir-ho d’una altra manera, persones que segueixen la heteronormativitat. Per què?

 

Les persones gais, lesbianes, transsexuals i intersexuals tenen més probabilitats de patir problemes psicològics i socials que les persones heterosexuals

 

Si les persones homosexuals tenen més probabilitat de patir dificultats psicològiques i socials és, bàsicament, perquè tot i que en ciutats grans com Barcelona o Madrid hi ha una notable acceptació de l’homosexualitat, encara les persones gais, lesbianes i trans han d’invertir més energies i esforços en el seu dia a dia. Aspectes quotidians que per a una persona heterosexual són extremadament senzills o fins i tot gratificants, poden generar angoixa o preocupació per un noi gai, per exemple. Coses tan bàsiques com explicar als companys de feina els plans del cap de setmana poden ser una font de malestar o conflicte per a una dona lesbiana, atès que potser vol ocultar que viu amb la seva xicota i, per això, ha d’intentar evitar temes personals o fer veure que porta una altra vida.

 

Per tots aquests motius, comencem amb aquesta cadena de posts que esperem que sigui del teu interès. Els posts parlaran de:

 

Per rebre atenció psicoterapèutica especialitzada en col·lectiu LGTBI pots trucar per demanar hora al 644 48 48 89 o enviar un correu electrònic a psicologiaroca@copc.cat.

 

Roca Balagué

Psicòleg Col·legiat 16563

Psicología Roca

Consulta de Psicologia a Barcelona

Please follow and like us: